söndag 31 maj 2009

Mors dag!!

Imorse blev jag uppvaktad med frukost på sängen och en massa teckningar som killarna hade målat!! Fick ju min morsdag present när jag fyllde år eller ja både födelsedag och morsdag present vart det ju!! Paris resan alltså!

Igår var vi hemma hos min moster , bilderna är därifrån! När vi kom hem i går kväll då grillade vi och fick besök av Ronnys kusin och flickvän!Trevligt, trevligt! Snart ska jag åka o fixa morsdag present till min mamma och senare ska vi åka dit!!


Min mamma, Kellie och min morfar
Leo och Kellie sitter i gamle morfars rullstol!

lördag 30 maj 2009

Härligt väder , Kalas och sele ett måste!

Det är helt underbart väder här idag igen..Hoppas, hoppas det håller i sig så här ett par veckor!! Idag fyller min moster 45 år så vi ska på kalas runt 1 tiden och ikväll när vi kommer hem så ska vi grilla!! Vi grillar rätt ofta även om det är kasst väder så älskar vi att grilla!
Kellie vägrar att sova har försökt få henne att sova i två timmar nu!!

En annan sak: Igår när jag åkte o lämnade Kim på kalaset så klättrade Kellie ur bilstolen (hon sitter bak) så jag fick stannat bilen o dra åt remmarna hådare MEN hon gjorde om det igen, fattar inte hur hon lyckas, vagnarna klättrar hon ju ur busenkelt när hon har på sig de inbyggda selet så nu måste jag skaffa ett riktigt sele till henne.. Kim och Mike har aldrig lyckats med det!!

fredag 29 maj 2009

Sommarn är här!!





Bilderna får tala för sig själv!! Var o handlade en liten pool till barnen.. Kellie var inte förtjust kan jag ju säga...

El-Killar


Idag var man uppe tidigt igen.. För det kom nämligen hit elektriker som ska koppla in en ny box och sätta upp en parabol mm här hemma, dem ska även få ordning på alla kablar som ligger överallt!Så när vi är klara här så ska jag ta mig ut med barnen. Kim skulle på utflykt med skolan idag så han fick med sig plättar i matsäcken idag!

Mike älskar när det är folk här o jobbar , han vill vara med överallt o ställer tusen frågor vilket kan vara lite jobbigt för dem stackarna som är här, hi hi!!


Mors dag på söndag med ! Vad ska man hitta på till sin mamma då?

torsdag 28 maj 2009

Kläder, middag , storm...

Nu har jag städat, tvättat golven och tvättat två tvättar!! Lagat mat har jag gjort med.. Imorse var jag på backa plan , köpte detta settet på Kappahl till Kellie , plus massa andra små grejer

så himla sött sen till sommarn när vi åker till Portugal för här lär man ju inte få nån användning av sommarkläder.. Så himla tråkigt, det är förresten storm ute med!!
I ugnen står köttfärslimpa med fetaost,paprika och massa vitlök och till det blir det detta

Handlat massa glass...

Igår kväll såg jag ju på dokumentären på 4:an ! Jag grät mig igenom den kan man nog minst sagt säga, Så fruktansvärt hemskt att en frisk pojke bara blir så sjuk ,på så kort tid och så sent ändå som 9 år gammal, man tänker ju alltid på sina egna barn när man ser sånt och vem skulle inte göra samma för sitt barn? Det handlar ju inte om att ta de nyföddes organ eller så utan blodet från navelsträngen, inget som det nya barnet har ont av.. Jag hade absolut gjort samma för mina barn! Nog om det!
Imorse var jag och handlade glass som Mike skulle ha med sig till dagis eftersom dem ska fira hans födelse dag idag! Dum som jag är så köpte jag ett stort paket med massa olika glassar och vissa innehöll mandel , som dem inte får servera på förskolan, så det var ju bara för mig att åka och handla nya glassar denna gången strutar med vanilj och jordgubb.. Det första paketet tog jag hem istället så nu har man 25 glassar i frysen med, typsikt! Jag som inte gillar att ha sötsaker hemma, med min dåliga karaktär och en gottegris till son , nämlighen Mike !

Tänkte ta mig till backa plan och strosa runt i affärerna lite= ett roligt tidsfördriv!!

onsdag 27 maj 2009

Snabba leveranser I like!! Tv4 ikväll!!

Ja, idag kom barnens "batman" crocs på posten i brevlådan till o med, beställde dem i Lördas så det var verkligen snabbt!Killarna tog på sig dem direkt! Nu väntar jag bara på "me & I " kläderna oxå men där ifrån vet man ju aldrig, inget skulle vara restat men det vet man ju inte med dem, förra gången var det ju så!
Kellie sover förresten bara en gång om dan nuförtiden, egentligen skulle hon behöva sova mer för redan vid denna tiden börjar hon bli "tröttgnällig" men hon somnar inte ändå, men det tar väl lite tid innan hon vänjer sig helt vid ett sovpass om dan !

Lagat mat har jag gjort med! Blev ugnsomelett till mig och Potatis mos med fiskpinnar till barnen (Kim fick bestämma)... Ikväll kommer en dokumentär på tv4 som jag ska se kl 21.00 "En skräddarsydd lillasyster" ska bli väldigt intressant att se, som ni kanske vet eller inte vet så älskar jag att se på dokumentärer så tv4 fakta är ju min favorit kanal!

Kellie är ju en riktig "klätterapa" just nu så hon går ju gärna in i lådan när hon ska ha leksaker
och alldeles nyss smet Kellie ut på altanen utan byxor...

Vart och handlat!!

Ja idag har man vart uppe sen kl 6.30..Ronny reste till sthlm i morse så jag fick köra Kim till skolan idag.. Kl 9.00 var jag på coop och handlade redan.. Var ute i sisjön eftersom jag sett en prinsess jlusslinga på rusta tidigare men den fanns inte kvar.. Är inte ens säker på om det var där jag hade sett den? Prinnsesskronor som lyser var det ialla fall.. Var en sväng på mio med eftersom vi behöver en ny tv-bänk i ek som rymmer lite mer än den vi har nu men hittade inget som skulle passa där! Får leta vidare!!
Tänkte att jag ska leta efter nappar här hemma med, typ alla nappar har försvunnit?
Mina tre igår hemma hos min mormor!!

tisdag 26 maj 2009

Mera Me & I

Ja några fler plagg i kollektionen blev det.. Jag börjar gilla meandi mer o mer och det beror på den fantastiska kvaliten.. Krymper inte och färgerna bleks inte!

I eftermiddag ska jag hjälpa min mormor att sy gardiner! Men innan dess blir det till att slappa lite hemma.Slappa=städa!
Blev mest plagg till Mike.. Disco apan var till Kim för han älskar den turkosa som han redan har!!



måndag 25 maj 2009

Studidagar.. Och Me&I ikväll...

Kim har haft studiedag idag så alla barnen har vart hemma idag...Imorse tog vi oss en långpromenad och handlade mat! Efter det Hade Kim en kompis här och Mike fick oxå vara med för en gångsskull! Sen gick de hem till kompis och är fortfarande där (inte Mike förstås) Jag och Mike har hjälpts åt och rensat bort massa gamla leksaker i hans rum som han inte leker med längre och det gick bättre än väntat..Annars brukar han INTE vilja lägga undan leksaker, men som sagt fick rensat undan en hel svart säck så nu finns det mera plats i hans rum...Passade även på att rensa i Kellies rum..

Ikväll ska jag hem till en kompis som ska ha me & i träff.. Tänker inte handla särskilt mycket denna gång, vet redan vad jag ska ha faktiskt!! Alltis kul med sådana hemförsäljnings träffar!!

söndag 24 maj 2009

Seeeeg Söndag!!

Idag är jag/vi inte piggast i världen!! Vi var ju ute igår,, Det var väldans skoj..Var först på "Oakleys" och sen mötte vi upp lite vänner på"la sombrita" och slutligen gick vi till "Nivå"..Längesedan man var ute och "dansade" för vi gjorde faktiskt det igår!! Kul!! Klippte förresten luggen lite igår med, så här ser man ut nu!!
(innan vi åkte hemifrån igår)

lördag 23 maj 2009

Crocs till barnen

Har nyss beställt crocs till killarna, dem fick välja själva så det blev "batman"..Kan rekomendera kotteshoppen,Bara 249 kr st och annorlunda !!

Lördag...!!

Lördagmorgon här!! Den stationära datorn verkar ha krachat..Funkar inte i alla fallså nu är det laptopen som gäller,utan mus dessutom!!Uppe har vi vart ett bra tag.. Idag ska Kim iväg på ett kalas, tycker inte han gör annat än å går på kalas varje helg! Killarna är i full gång med fotboll på utsidan..Måste handla present till kompisen med.. Fullt upp i vanlig ordning på helgerna här!!
Så här glad blev Kellie när jag satte på henne Mikes benskydd, blir nog en fotbollslirare av henne med sen..

fredag 22 maj 2009

Kellie sover och killarna är på match!

Kellie har redan somnat, tidigt för att vara henne. hon har bara sovit en gång idag så det var väl därför hon var lite tröttare än vanligt.. Ronny är och tittar på Häcken med Kim och Mike så de kommer väl snart!
(innan matchen)


Egentligen skulle vi gått ut i dag men eftersom det var match idag så tar vi det imon istället och det blir inhen räkbåt för det var fullbokat så vi ska till oakleys istället..En showrestaurang så det ska bli kul..
Och Kellie idag...

Till alla er 40,50,60 och 70 -talister!!

Ronny fick detta i ett mail.. Jag tillhör inte denna grupp men nästan (80-talist)..Så härligt att läsa bara(Lite tårögd)Det var ju verkligen så det var...Vad samhället har förändrats egentligen...

Enligt dagens lagstiftare och byråkrater borde de som var barn på 40-talet, 50-talet, 60-talet, och 70-talet inte ha överlevt.

"Våra sängar var målade med blybaserad färg. Vi hade inga barnsäkra medicinflaskor, dörrar eller skåp, och när vi cyklade bar ingen av oss hjälm.Vi drack vatten från trädgårdsslangen. Vi åt bröd med smör, drack läsk med socker i, men blev aldrig överviktiga, därför att vi alltid var ute och lekte. Vi delade gärna en läsk med andra och drack ur samma flaska, utan att någon dog av det.Vi använde timmar på att bygga lådbilar av gamla skrotade saker, och körde i full fart ned för backen, bara för att lite senare komma på att vi hade glömt att sätta på bromsar. Efter några turer i diket lärde vi oss att lösa problemet.Vi gick ut tidigt om morgonen för att leka ute hela dagen, och kom hem först när gatubelysningen blev tänd. Ingen kunde få fatt i oss på hela dagen - ingen hade mobiltelefon.Vi hade ingen Playstation, Nintendo eller X-boxar - i det hela taget inga TV-spel, inte 99 TV-kanaler, inget surround-sound, hemdatorer eller chatrooms på Internet.Vi hade vänner! Vi gick ut och fann dem!Vi ramlade ned från träd, skar oss, bröt armar och ben, slog ut tänder, men ingen blev stämd efter dessa olyckor. Det var olyckor! Inga andra kunde få skulden - bara vi själva.Vi slogs, blev gula och blå och lärde oss att komma över det. Vi hittade på lekar med pinnar och tennisbollar och åt jord och gräs. Till trots för alla varningar, så var det inte många ögon som blev utstuckna.Vi cyklade och gick hem till varandra, bankade på dörren, gick rakt in och blandade oss i samtalet.Vissa elever var inte så kvicka som andra i skolan, de fick helt enkelt gå om ett år.Vi fick äta jordnötter. Åkte bil utan bälte med föräldrar som rökte i bilen. Fick aldrig skjuts utan fick ta oss själva gående eller per cykel. Ritade med tuschpennor med ämnen som är förbjudna idag. Denna generation har fostrat några av de mest riskvilliga, de bästa problemlösare och investerare någonsin. De sista 50 åren har varit en explosion av nya idéer. Vi hade frihet, fiasko, succéer, förälskelser och ansvar, och vi lärde oss att förhålla oss till alltihop.Om du är en av dem så grattis!!

(Sänd detta vidare till andra som upplevde den stora lycka att växa upp som barn...Det goda livet är ert!!)

torsdag 21 maj 2009

Hemska allergi!!

Jag har alltså drabbats av världens pollenallergi, det kliar i näsan, halsen och ögonen så jag blir galen! Har dessutom testat typ alla receptfria mediciner mot detta, dvs tabletter, ögondroppar,nässprayer men det blir inte mycket bättre för det..Också blir man ju supertrött av allergin dessutom!!
Men men det blir väl bättre nån gång i slutet av sommarn eller nåt..
Annars har här inte gjorts mycket..Ronny är med Mike och Joakim på lek och buslandet och Kim är med Julius hemma hos hans släktingar..Själv har jag vart en sväng på Frölunda torg och fikat med min mamma. Mamma köpte en glass och tror ni Kellie ville smaka på den ? NEJ ! Här är det allt eller inget som gäller
Köpte mig en ny mindre väska som jag ska ha som typ skötväska är så trött på skip hopen nu ,den är så stor tycker jag ..Så det blev en sådan här istället

onsdag 20 maj 2009

Erbjudande av barnvakt

Min mamma har erbjudit sig att vara barnvakt i helgen om jag och Ronny vill hitta på nåt! Jag funderar starkt på en räk och laxkryssning i skärgården. Båten går kl 18 och är tllbaks kl 21.På båten ingår buffé av massa räkor ,lax mm...Hade vart mysigt ifall det blir fint väder vill säga..

Bilderna är klara!

Ja , igår ringde fotografen och berättade att bilderna vi tagit på Kellie är klara, tänkte åka och hämta dem ikväll samt beställa förstoringar! Ska bli spännande att se! Ska försöka fixa en scanner med så att jag kan visa upp bilderna med..

Imorse var vi på bvc med Mike för 4 års kontrollen han vägde 19,2 och var 106 lång... Han väger nästan lika mycket som Kim nu ju..Kim väger 23 kg ..

Ikväll har Ronny träning med grabbarna men även Kellie får följa med idag...

Vad ska man laga för middag förresten? Det är ju alltid den stora frågan här!!

tisdag 19 maj 2009

Mitt allrum på övervåningen...

Här kommer lite bilder nu efter att jag satt upp alla dvd filmerna, ingen snygg väggdekoration direkt men det var den väggen dem störde minst på om man säger så...





Väntar sällskap!!

Ja jag väntar på Veronica och hennes son som ska komma när som helst! Tänkte kanske ta oss en promenad i det (just nu) fina vädret!! Har fått svar på var fjunen kommer ifrån och det är inte maskrosor som jag trodde utan från poppelträd! Alltid lär man sig nåt nytt!
Sen måste jag handla ( frysen måste fyllas på) och i eftermiddag blir det grillad kycklingfilé och karré..

Imorse försov vi oss lite vaknade kl 8.20 så det blev stress, stress för att hinna till dagis i tid!

Vaknade dessutom med världenshalsbränna och slem i halsen, men efter ett par klunkar bisolvon så ordnade det till sig!

måndag 18 maj 2009

Fixat och grejat!!

Idag har jag satt upp dvd hyllorna som tidigare var i datarummet uppe i allrummet på överväningen, det tog ju sin lilla tid men Mike hjälpte mig , han kommer att bli en händig man när han blir stor! Detta blir en liten överraskning åt Ronny snart när han kommer hem.. Bilder kanske kommer imon..får se..

Här är Kellie i alla fall överlycklig för att hon lyckats ta på sig en klocka själv.
blivande fotbollsproffs kanske??

En jobbig natt ..Denna nattskräck!!

Kellie har än en gång drabbats av denna hemska "nattskräck" som det så fint kallas!Vilket innebar igår efter att hon sovit i ca 1 timma så började hon gråta helt hysteriskt i sömnen i ca 45 minuter innan hon vaknade och var vaken i ca 3 timmar.. Jag försökte ju få henne att komma till ro genom att stänga av tv:n vilket gjorde att hon började storvråla igen, tjejen verkar ha blivit mörkrädd mitt i allt oxå .. Så trött som man var så vart jag tvungen att ha på tv:n tills dess at Kellie somnade på riktigt..
Så läggningen igår tog ca 5 timmar kan man säga!! Vi vaknade dock lite senare i morse runt 9 tiden så det var ju bra.. Tycker det är så jobbigt med denna nattskräck, har ju märkt att hon oftast drabbas av det när hon är övertrött och det var hon ju igår...
Idag är Kellie mycket bättre , ingen feber eller så!

Hemska maskrosfjun invaderar mitt hus!!

Nån annan som har problem med maskrosfjun?? det fullständigt virvlar av det på utsidan och hela huset är fullt på detta hemska damm som det blir av det! Hjälperju inte hur mycket man än dammsuger heller, så nu får dammsugarn ligga framme tills det har gett sig lite.. Har aldrig vart med om så mycket fjun förr!

söndag 17 maj 2009

Idag fyller jag 26 år!!

Ja den 17 Maj är det idag och det innebär min födelsedag! Vi firade mig samtidigt med Mike så jag har redan fått mina presenter!
Fast imorse fick jag en present av Ronny och gissa vad det var?
Jo en weekends till Paris bara jag och Ronny den 17 september
Ser verkligen fram emot denna resa, kul att se lite annat än bara sol o bad semestrar jämt!!

Kalaset igår och Sjuk Kellie

Ja igår hann jag inte lägga upp nåt från kalaset, för vi hade gäster tills läggdags. Kellie har haft super hög feber och jag har ont i halsen och känner mig allmänt kasst.. ´Mike var jätte nöjd med sitt kalas och dem var så söta alla "pirater"


lördag 16 maj 2009

Febrig Kellie och kalasförberedelser

Imorse när vi vaknade var Kellie varm som ett element!! tempade och hon hade 39,4 !! Så nu har hon fått en dos ipren! Hoppas hon blir lite bättre, annars blir det till att sätta sig på akuten med henne, fast efter kalaset i så fall.. Har dukat borden nu i alla fall , det blir 17 barn + massa vuxna oxå , de som inte var här på släktkalaset! Ska blåsa upp ballonger , göra glasstårtan, Ronny ska handla, klä ut barnen till pirater mm.. Japp fullt upp fram till kl 1 nu..

fredag 15 maj 2009

Som ni ser

så har jag ändrat lite i bloggen, okej kommer säkert ändras mer nu när jag vet hur man gör..Tack mammarussin!!
Jag har super ont i huvet o känner mig illamående+ att Kellie har feber och är gnällig men nu efter iprensupp så börjar det rätta till sig!! Hade helst av allt bara velat ligga i solen på altanen idag i den klar blåa himmeln som är idag, fast det blåser lite kallt!

Snart kommer min mamma hit och gör mig lite sällskap sen ikväll är det tänkt att vi ska gå o titta när Kim spelar match, får väl se hur Kellie mår ikväll...
lite glansiga ögon har hon, syns att hon inte e helt bra..
Mike surade över nåt när vi var ute...

Pirat påsar..

Igår var jag ute hela eftermiddan och handlade saker ,godis ballonger ,papperstallrikar mm till barnkalaset.. Jag var ute efter godispåsar med döskallar men det fanns inte nånstans så när jag kom hem så kom jag ju på ide´n att jag kunde göra egna godispåsar..så det gjorde jag . Skrev ut vanliga a4 papper med döskallar kag lagt på i PS och sen vikte jag och tejpade..Så nu är påsarna fullda med godis, ska sättas på ett klistermärke på alla påsar bara..
några piratpåsar...

torsdag 14 maj 2009

Okej bilder på tvättstugan då på begäran...

Av mamma russin.. Kaklet är alltså blå melerat matchar INTE till det gröna klinkerset.. Blev en total miss när jag valde kaklet i all hast!!
(den nya torkhissen)
Innan hade jag ett torkställ ståendes på golvet som tog upp hela ytan, mycket nöjd med detta faktiskt!

onsdag 13 maj 2009

Tvättstugan?

Äntligen hemma villan är nu till salu för 12 mille..Undrar vilka som blir dem lyckliga ägarna.. Vem skulle inte vilja flyttta in i den? Allt är snyggt men jag gillade absolut tvättstugan mest!
Idag har jag förresten hållt på med min egna tvättstuga, så nu är det lite mera ordning..Våran tvättstuga är det som jag är allra minst nöjd med i vårat hus... Dåligt planerad också har jag ju valt helt fel kakel, skulle tagit helt vitt, men man är ju alltid efterklok om man säger så!

Idag har inte gjorts mycket här, vart hemma i stort sett hela dagen, tråkigt! Imorgon ska jag besikta min bil o efter det måste det handlas inför piratkalaset på Lördag, mycket att göra tills dess, mycket kalas blir det denna månaden..Måste handla present till brorsonen med ju? Hmm vad ska man hitta på till honom tro?
Bjuder på en bild på Kellie med

tisdag 12 maj 2009

Nya skor mm

Idag har jag softat på altanen i solen, börjar bli bra väder här nu igen..Var en sväng på backaplan och köpte ett par skor till mig själv, Kellie fick oxå några plagg(måste erkänna)!!
Dessa skorna! O turkos body med matchande turkos kjol till Kellie!!
Mike har vart gnällig idag så det känns som det är "nåt" på gång? Undrar vad bara...Hade ju inte vart kul nu med tanke på barnkalaset på Lördag!!
Har även var o hämtat en Erik torkhiss som kom på posten idag,så nu kanske man kan få lite ordning i tvättstugan med!!

Mike är 4 år!!

Ja igår så firade vi Mike som fyllde år! Vi hade kalas för honom på kvällen så hela dan igår var ju en ända stor väntan på paketen!! Hi hi!! Han fick en massa leksaker, stora svärd, yxa, riddar kläder,monster jam bil, radiostyrd monster truck, kläder,pengar,radiostyrt flygplan,hulken figur,knights riddare mm..Han var super nöjd!! Och tårtan blev han jätte glad över med, så det var kul